0

€ 0,00

U heeft geen items in uw winkelwagen.

Waarom Eneloop?

Eneloop batterijen: Eneloop batterijen zijn werelds beste Low Self Discharge (LSD) batterijen. LSD batterijen zijn batterijen die bijna niet uit zichzelf leeg lopen
Normale NiMh batterijen, zoals de Sanyo 2700 mah maar ook andere 2700 mah batterijen, zijn na 2 weken op de plank liggen ongeveer 30% van hun lading kwijt. Ze bevatten dan nog maar ongeveer 1900 mah.Als deze batterijen ouder zijn, wordt deze zelfontlading zelfs nog groter.
Een Eneloop (typisch 2000 mah) is na 2 weken op de plank liggen 8% kwijt, en bevat dan dus ongeveer net zoveel mah als een normale 2700 batterij. Na een half jaar is een normale 2700 mah vrijwel leeg gelopen, terwijl een Eneloop dan nog maar zo'n 12% kwijt is.

Eneloops zijn uitermate geschikt in apparaten die veel vermogen vragen, zoals flitsers. Dit omdat Eneloop batterijen hun spanning goed vast kunnen houden, zie bijvoorbeeld de grafiek op http://www.quietpc.com/eneloop. Eneloop batterijen gaan ongeveer 4 keer langer mee in een fototoestel dan de beste Alkaline batterijen! Dit komt omdat Alkaline batterijen een hoge interne weerstand hebben, met andere woorden ze kunnen heel slecht veel stroom leveren. Eneloop batterijen kunnen een normale NiMH lader worden geladen. (Eneloop batterijen zijn ook NiMH batterijen)

Voor wie dit afdoet als reclamepraat, zoek op (fotografie)forums welke batterijen worden aangeraden, of bekijk:

http://eneloop101.com/batteries/eneloop-test-results/
http://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop

http://panasonic.net/energy/battery/eneloop/lineup/
http://www.quietpc.com/eneloop
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?364607-Overview-All-eneloop-batteries-2005-2014
http://www.panasonic-batteries.com/eu/news/panasonic-launches-eneloop-rechargeable
http://www.robertphotoblog.com/home/nimh-batteries/
http://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM
http://www.stefanv.com/electronics/low_self_discharge.html

  

Waarom Powerex?

Powerex maakt zeer goede laders. De batterijen presteren ook goed, maar voor de meeste toepassingen minder dan die van Panasonic. Met behulp van Google kunt u ervaringen en reviews over de verschillende laders vinden. De MH-C9000 is met stip de meest verkocht Powerex lader.

 

Maha Powerex C9000 vs La Crosse/Technoline BC-1000

Een veelgestelde vraag is welke van deze 2 beter is. Ze zijn beide goed, maar de Powerex is de betere naar onze mening.
De verschillen, de Powerex is:
-Groot. Er zit een groot display op en de batterijen liggen ver uit elkaar..
-Preciezer, de mAh waardes liggen dichter bij de werkelijkheid. The Powerex waardes zijn overigens consequent vaak iets te laag, en die van de La Crosse te hoog.
-Sneller, de powerex kan 4 batterijen laden met 2000ma, de La crosse 2 met 1800ma of 4 met 900ma.
Voordeel van de La Crosse/Technoline is dat er een stel gratis extra's bij zitten.

 

Eneloop vs Eneloop PRO

De Eneloop PRO van 2550mAh hebben een grotere capaciteit dan de standaard 2050mAh. De Eneloop PRO zijn alleen wel duurder, ze slijten sneller (Panasonic zegt 500x herlaadbaar tegenover 2100 van de Eneloop) en ze lopen iets sneller leeg (maar nog steeds erg langzaam).